Verslagen 2016

Schuttersfeest Oost-Maarland 2016

Afgelopen zondag vond alweer het laatste bondsfeest van 2016 plaats. Het Nachtwacht Gilde was te gast bij de schutterij St. Sebastianus Oost-Maarland.

De dag begon kwa weer niet zo goed. Net toen het Nachtwacht Gilde op het punt stond om te vertrekken barstte een hevig onweer, met daar bij behorende hoosbui, los over Berg en Terblijt. Er werd wijselijk besloten om nog maar even te wachten. Nadat de bui over was werd er toch vertrokken naar Oost-Maarland.

Daar aangekomen kon er direct worden opgesteld voor de presentatie. Na nog een paar laatste instructies, gegeven door commandant Jef Jongen, kon het schuttersfeest beginnen. Om 14:00 uur begon daarna de officiële opening met een aantal toespraken en het spelen van de volksliederen. Aansluitend aan de opening begon de optocht. Het Nachtwacht Gilde liep als derde schutterij deze optocht.

Na de optocht begonnen de andere wedstrijden op het terrein. Het Nachtwacht Gilde zou deelnemen aan de schietwedstrijd. Maar door de harde wind vond deze helaas geen doorgang. Het feest in de tent was er niet minder om. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de Nachtwacht de tweede prijs Mooiste Geheel in de wacht had gesleept.

De schietwedstrijd wordt op zaterdag 17 september 2016, voorafgaand aan het erekruis schieten, ingehaald.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Bond Berg & Dal, Sint Sebastianus Oost-Maarland, Oost-Maarland, Bondsfeest, Schuttersfeest, Schietwedstrijd, Optocht