Verslagen 2017

Rogé Muijrers Gedeeld 1ste Tijdens Groot Valkenburgs Schieten

Gisteren vond op het schietterrein van het Nachtwacht Gilde het Groot Valkenburgs schiettoernooi plaats. Dit is de enige schietwedstrijd in het jaar waar alle 4 de Valkenburgse schutterijen aan deelnemen. Er wordt gestreden in 2 categorieën: het zestal schieten en het individueel schieten.

Om half 11 kwamen alle 4 de schutterijen bij elkaar op het schietterrein van het Nachtwacht Gilde. Allereerst werden de buksen ingeschoten. Daarna sprak voorzitter Peter Jeurissen het openingswoord en kon de wedstrijd beginnen. Als eerste stond het zestal schieten op de agenda. Het zestal dat het voor het Nachtwacht Gilde moest doen bestond uit: Jo Last, John Beijers, Jo Bijkerk, Mika Muijrers, René Schols en Jordy Smitsmans.

De eerste ronde verliep vlekkeloos: alle 18 punten werden geschoten. In de tweede ronde viel helaas 1 misser te noteren en ronde 3 daarentegen verliep weer vlekkeloos. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat schutterij St. Mauritius Strucht 1ste is geworden met geen enkele misser. Schutterij St. Martinus Houthem werd tweede met, net als het Nachtwacht Gilde, 1 misser, alleen misten zij een ronde later dan het Nachtwacht Gilde. De schutterij van Berg & Terblijt werd daarmee dus 3de en de Jonge en Oude Nobele uit Valkenburg sloot de rij als laatste.

Na een korte pauze begon het individueel schieten. Voor het Nachtwacht Gilde deden alle 6 de schutters van het zestal mee aangevuld met Rogé Muijrers, Keanu Muijrers en Paul Ernon. Als eerste diende iedereen met 5 schoten op punten van 1,5 bij 1,5 zich te kwalificeren. Alle schutters van het Nachtwacht Gilde wisten door deze ronde heen te komen. Daarna begon de strijd pas echt met punten van 1 bij 1 cm. Geleidelijk aan vielen er steeds meer schutters af, zo ook aan de kant van Berg & Terblijt. Om de wedstrijd wat te bemoeilijken werd besloten om van 3 schoten per ronde naar 6 te gaan. Daarna werd de moeilijkheid nog wat opgevoerd door 9 punten per ronde te schieten. Er bleven uiteindelijk 3 schutters over.

Deze 3 schutters, waaronder Rogé van het Nachtwacht Gilde, begonnen aan de absolute finale met rondes van 18 punten per ronde. Hierdoor viel 1 schutter van Strucht af. Daardoor waren er nog twee die aanspraak maakte op de titel. In de allerlaatste ronde werd besloten om rekken op te zetten zonder punten aan, alleen maar stokjes. Hier viel uiteindelijk de beslissing en na enige discussie werden alle twee de overgebleven schutters uitgeroepen als winnaar. Raadslid Niels Dauven rijkte beiden heren de eerste prijs uit.

Ook het vermelden waard: onze twee jongste schutters gisteren aanwezig, Mika en Keanu Muijrers, waren goed op dreef en eindigden allebei in de top 10.

Namens het Nachtwacht Gilde feliciteren we Rogé met dit geweldige resultaat!!

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Berg & Terblijt, Valkenburg aan de Geul, Houthem St. Gerlach, Schin op Geul, Schietwedstrijd, Schietploeg