Verslagen 2018

Bondsfeest Noorbeek 2018

Gisteren, zondag 9 september, vond in Noorbeek het eerste en enige bondsfeest van de bond Berg & Dal plaats. Tevens was dit ook het Dreiländerecktreffen. Vanzelfsprekend was het Nachtwachtgilde aanwezig op dit schuttersfeest.

Het vertrek naar Noorbeek was gepland om 11:00 uur maar door een klein foutje met de bus werd dit wat later. Toch nog op tijd kon het Nachtwachtgilde direct beginnen aan de presentatie. Twee weken eerder was dit rondom het speeltuintje in Berg geoefend, en dat was te zien. Voor het eerst op een bondsfeest liep het Nachtwachtgilde in de Nachtwacht pose. Bordjesdrager Jarno Vrusch ging voorop gevolgd door de drumband en door de koning. Als laatste volgde de manschappen die het schilderij vormden. Na het commando van commandant Jef Jongen draaide de gehele groep voor de kiosk naar links. Daar melde de commandant het Nachtwachtgilde present.

Tegen kwart voor 3 volgde de officiële opening. Voorafgaand aan die opening werd bordjesdrager Jarno in het zonnetje gezet voor het behalen van de 6de plaats op het OLS. Voorzitter Peter Jeurissen sprak mooie woorden tot Jarno en koning Jef Sluijsmans, tevens opa van Jarno, spelde hem de onderscheiding op. Na alle volksliederen en openingstoespraken begon de optocht. Als nummer 7 werd de optocht aangevangen, in precies dezelfde volgorde als tijdens de presentatie. Na eerst een flinke afdaling moest de stoet na het defilé natuurlijk ook weer omhoog. Dit was nog wel even pittig voor de deelnemers.

Aangezien de schietwedstrijd drie weken geleden al plaats had gevonden was er voor de rest na de optocht niks meer te doen. Op 1 iemand na dan: koning Jef deed mee aan het koningsvogelschieten om de Dreiländereck koning te worden. Na een spannende strijd ging die titel naar de koning van Mechelen.

Even over 19:00 uur begon de prijsuitreiking. Aan het einde bleek dat het Nachtwachtgilde dit keer naar huis ging met 3 eerste prijzen en een derde prijs. De gewonnen prijzen op een rij:

- 1ste prijs Mooiste geheel;
- 1ste prijs Mooiste kleding;
- 1ste prijs Meest gewapende leden:
- 3de prijs bordjesdrager Jarno.

Al met al een prachtig resultaat voor het Nachtwachtgilde. Iedereen ging dan ook met een voldaan gevoel terug de bus in naar Berg.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Bond Berg & Dal, Sint Brigida Noorbeek, Noorbeek, Bondsfeest, Schuttersfeest, Optocht